Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Γιώργος Βασιλειάδης στον SPORTFMPATRAS.GR: Ήταν λάθος και άδικο για τον Ηρακλή!

Στον SPORTFMPATRAS.GR μίλησε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στην συνάδελφο Χριστίνα Βάγγαλη, αναλύοντας πολλά θέματα αλλά και αυτό του Ηρακλή, που χαρακτήρισε πως ήταν λάθος και άδικο αυτό που έγινε εις βάρος του Ημίθεου.

Κύριε Βασιλειάδη πόσο αισιόδοξος είστε, ότι θα ξεκινήσουν κανονικά  τα πρωταθλήματα της super league και της football  league, γιατί αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία στις ομάδες και στους φιλάθλους.

“Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, ώστε με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, να διορθωθούν παθογένειες του παρελθόντος. Μετά από πολλές συζητήσεις υπήρξε σύγκλιση απόψεων και όλα δείχνουν ότι ξημερώνει καλύτερη μέρα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά ειλικρινής βούληση από όλες τις πλευρές ώστε το εγχείρημα να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Στο επίκαιρο θέμα των ημερών..την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν και εκεί ενστάσεις, γιατί οι επτά τηλεοπτικά “άστεγες” ομάδες να πάρουν χρήματα απ την κρατική τηλεόραση

“Το θέμα της αναδιάρθρωσης ήταν μια ολοκληρωμένη πρόταση από το ίδιο το Ελληνικό ποδόσφαιρο για μια νέα πορεία, για να εισέλθει σε μια ανοδική φάση αναβάθμισης. Το έχει ανάγκη το δημοφιλέστερο άθλημα που περνάει μια περίοδο κρίσης, ώστε να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης. Τα χρήματα που θα δοθούν προέρχονται και απ τη φορολογία των στοιχηματικών εταιριών που χρησιμοποιούν τις ομάδες στο κουπόνι τους και είναι χρήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, τις θεωρώ πολιτικές, χωρίς να κοιτούν το συμφέρον του Ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Πέρσι η πιο ιστορική ομάδα της Μακεδονίας ο Ηρακλής, δεν πήρε αδειοδότηση και υποβιβάστηκε. Φέτος ομάδες με πολλαπλάσια χρέη, έμειναν στη super league και θα τους δωθούν κρατικά χρήματα. Αυτό είναι ισονομία

“Ηταν λάθος και άδικο για τον Ηρακλή αυτό που έγινε. Ο κανονισμός που εφαρμόστηκε φέτος, έπρεπε να είχε ισχύσει από πέρσι,ώστε να υπάρχει ισονομία. Σύμφωνα με το νέο πλάνο της αναδιάρθρωσης, η χρηματοδότηση των ομάδων θα γίνεται με κανόνες. Θα υπάρχει συχνός έλεγχος στις ΠΑΕ για χρέη προς το δημόσιο και παίκτες, περιορισμός στο δανεισμό παικτών, ποινές για επεισόδια και γενικά μια διαφάνεια στο χώρο του ποδοσφαίρου”.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει, ώστε το πρωτάθλημα της football league να αναβαθμιστεί και το πιο σημαντικό να μην έχουμε αποχωρήσεις ομάδων κατά τη διάρκεια.

“Η βάση της πρότασής μας έχει στόχο να καταστήσει οικονομικά βιώσιμες δύο επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν το σύνολο των ιστορικών ομάδων της χώρας μας, αλλά και ακόμη μία ημιεπαγγελματική, η οποία αναμένεται να γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική. Εφόσον υπάρξει εφαρμογή του πλάνου, πεποίθησή μας είναι ότι τα φαινόμενα των περασμένων ετών που περιγράφετε δεν θα μας απασχολήσουν ξανά”.

Η Παναχαΐκή είναι μια ομάδα με ιστορία και προσφορά στον αθλητισμό και φυσικά στη νεολαία. Επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες και εφαρμόζει ένα μοντέλο διοίκησης (συμμαχία, δηλαδή πολλοί μέτοχοι). Πιστεύετε ότι με τις οικονομικές συγκυρίες  είναι ένα μοντέλο που πρέπει να εφαρμόζουν οι ομάδες για να επιβιώσουν

“Με την πρωτοβουλία τους, οι άνθρωποι που τρέχουν την Παναχαΐκή δημιούργησαν ένα μοντέλο που αποπνέει υγεία. Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όμως, δεν επέτρεπε σε εγχειρήματα σαν και αυτό να επιβιώσουν για πολύ καιρό. Ευελπιστούμε με την πρότασή μας να διαμορφωθούν πλέον νέα δεδομένα”.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες του πιο ιστορικού γηπέδου της Πάτρας, του γηπέδου των προσφυγικών.(το Μάρτιο ο γενικός γραμματέας  αθλητισμού, είχε δηλώσει στην επίσκεψή του στην  Πάτρα, ότι οι εργασίες ξεκινούν άμεσα).

“Δυστυχώς το γήπεδο των προσφυγικών αποτελεί μια μικρογραφία των στρεβλώσεων και το παθογενειών που ταλάνισαν την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Τα προσφυγικά είναι μια πονεμένη ιστορία, όμως τις τελευταίες ημέρες καταφέραμε να ξεπεράσουμε μεγάλα εμπόδια και είμαστε πλέον αισιόδοξοι πως το αμέσως προσεχές διάστημα οι εργασίες θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν”.

Η Χώρα μας τα τελευταία χρόνια βάλλεται πανταχόθεν. Πιστεύετε ότι αλλάζει την εικόνα και διαφημίζεται μέσω του αθλητισμού όπως τώρα με την εθνική υδατοσφαίρισης  των γυναικών που ήταν δεύτερη στην Ευρώπη.

“Στα χρόνια της κρίσης οι αθλητές μας με τις τεράστιες επιτυχίες τους, στέλνουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ο ελληνικός αθλητισμός, παρά τις αντιξοότητες, παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Προφανώς λοιπόν και αποτελούν για την Ελλάδα την καλύτερη διαφήμιση. Βγαίνοντας από την κρίση, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να παράσχουμε σε όλα αυτά τα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προκειμένου να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους και στο μέλλον”.

Τι έχετε να πείτε για τη διοργάνωση των παράκτιων Μεσογειακών αγώνων στην πόλη της Πάτρας.

“Είναι μια σπουδαία διοργάνωση που θα λάβει χώρα στην όμορφη Πάτρα. Είμαστε σε συνεργασία με το δήμο και την περιφέρεια, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν σωστά και με επιτυχία. Θέλουμε τον κόσμο της Πάτρας και όχι μόνο κοντά μας, να απολαύσει το θέαμα, να χαρεί τους αγώνες και να χειροκροτήσει τους αθλητές”.

Επιμέλεια: Χριστίνα Βάγγαλη