Νιώθω περήφανος που διαφέρω! (vids)

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς,  γιατί να ασχοληθείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο;  Με εξυγιάνσεις, με ανατροπές αποφάσεων, με μεταμεσονύκτιες ανακοινώσεις, και ήρθε να συμπληρωθεί σε όλο αυτό το πράμα και μια εικόνα «Φαρ Ουέστ».

Είναι τόσα πολλά που θέλω να αναφέρω, καθώς αυτός που την πλήρωσε είναι ο Ηρακλής και ο κόσμος του.

Τι να πρωτοαναφέρεις; Η ομάδα  για ένα «χαρτί» έπεσε κατηγορία, και στο ίδιο καλοκαίρι το «Koriopolis» βγήκε στην επιφάνεια και έγινε από τα πρώτα θέματα δελτίων ειδήσεων παγκοσμίως, όμως αυτό που ένοιαζε την ΕΠΟ ήταν να πέσει ο Ηρακλής με την κατηγορία της δυσφήμησης, και όχι αυτή του πλημμελήματος όπως ανέφερε το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Το 2010 η προσπάθεια να γίνει ξανά το ίδιο απέτυχε παταγωδώς, όμως τον Ηρακλή τον περίμεναν στην γωνία. Ο κόσμος απέτρεψε το «έγκλημα», αλλά αυτό ήταν ήδη προσχεδιασμένο για την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς ο φόβος είχε επιβεβαιωθεί, άσχετα με όσα συνέβησαν.

Δεν θα ξεχάσω το πάνε-έλα με συναδέρφους για να μας πει ο Πιλάβιος το «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Και βέβαια κρύβονταν πίσω από μια σιωπή που ήξερε μόνο αυτός. Οι αποδείξεις αυτό αναφέρουν!  Αν είχε την «φωλιά» του καθαρή, ας μιλούσε και ας απαντούσε ακόμα και για το 2010. Που να μιλήσει; Αφού ο Αστέρας Τρίπολης είχε ήδη ειδοποιηθεί για τον υποβιβασμό ο οποίος εισακούστηκε μεταμεσονύκτια.

Οι «τραγικές» διοικήσεις του Ηρακλή έδιναν δικαιώματα, όμως ο κόσμος δεν ήθελε και δεν θέλει να βλέπει έναν Ηρακλή κομπάρσο. Ούτε έναν Ηρακλή κάτω από σκεπή, και ούτε βέβαια μια «τροφοδοσία» για τις ομάδες που απλά έχουν ένα ευρώ παραπάνω. Και εννοούμε τις περήφανες πωλήσεις!

Και η αντίδραση στον κόσμο του Ηρακλή που δεν θέλει να είναι «τατσικό» και μια ομάδα που δεν θέλει να μπει σε κανένα στρατόπεδο γνωρίζουμε ποια ήταν. Ήταν η καταστολή στο οπαδικό κίνημα που αντιδρούσε σε κάθε πιθανή απειλή που έρχονταν στον Ηρακλή για να ρημάξει και να διαλύσει τον σύλλογο. Εκατοντάδες προσαγωγές ακόμα και για έναν πυρσό, και «βάφτιζαν» κάποιοι την άμυνα για επίθεση, γιατί πολύ απλά δεν πας με την εποχή των άλλων που σε θέλουν υποχείριο. Το «μαύρο» πρόβατο του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ηρακλής; Μάλλον ο λύκος που κατασπαράζει επιθέσεις από πρόβατα που φώναζαν μαζί τους τους ελέφαντες για να σπάσουν την αγέλη. Ακόμα και οι ελέφαντες φώναζαν άλλα μεγαλύτερα ζώα αφού έβλεπαν λάμψη για ζωή στα πρόσωπα τους.

Πέρσι ο κόσμος περνούσε πόσους ελέγχους για να μπει στο γήπεδο που παίζει η ομάδα του, γιατί φοβόντουσαν οι αρχές για ανθρώπους που έφτασαν τον Ηρακλή να παίζει στην Γ΄Εθνική! Προστάτευαν ανθρώπους που είχαν σκοπό την οριστική διάλυση του Ηρακλή, και αυτό αποδεικνύονταν μέρα με την μέρα. Ακόμα και πέρσι που καταστρέφονταν ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής, αυτοί ήξεραν από τον Νοέμβριο ότι ο μεγαλομέτοχος έφτιαχνε την τον δρόμο της φυγής, διαλύοντας τα πάντα στην Μίκρα. Και τι έκανε η ΕΠΟ;  Τιμώρησε πολύ απλά τον Ηρακλή σε συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες ΠΑΕ!

Οι αντιδράσεις δεν κόπασαν, αντίθετα μεγάλωσαν αφού δεν θέλουν έναν Ηρακλή που να είναι κόντρα σε στρατόπεδα βόρειων και νότιων. Τον θέλουν κάπου να κατασταλάζει! Αυτό όμως δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση! Αν πήγαινε με τον νότο θα τον έλεγαν «προδότη», ενώ αν πήγαινε με τον βορρά, θα τον αποκαλούσαν σύμμαχο της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο αυτά σενάρια απορρίφθηκαν και απορρίπτονται ασυζητητί, γιατί πολύ απλά ο Ηρακληδέας έχει άλλη αντίληψη από μια «βαπτισμένη» εξυγίανση.

Αυτή η «αρρωστημένη» προπαγάνδα προσπαθεί πείσει ότι όλα γίνονταν βάση νόμου και κανονισμών, και βέβαια ότι όλα παίζονται στο χορτάρι. Το είδαμε για ακόμα μια φορά…

Είδαμε τα οφσάιντ να μετονομάζονται σε απλά λάθη διαιτητών, ενώ οι δανεικοί μεταφράστηκαν σε νεαρά παιδιά που θέλουν να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Τέτοιο υλικό αγαθό σε προπαγάνδα μοιράζεται χρόνια, αλλά κάποιοι το καταπίνουν αμάσητο. Και όσοι δεν το καταπίνουν, πολύ απλά στοχοποιούνται.

Είδαμε σκηνές απείρου κάλλους σήμερα σε ντέρμπι που κρίνονταν ένας τίτλος. Είδαμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και πάλι στην Ελλάδα, αλλά όχι ξανά στο γήπεδο. Μάλλον παρακολουθήσαμε και στο γήπεδο μια μικρή σκηνή από «Φαρ Ουέστ», όμως σιγά το πράγμα. Απλά ήταν ένα καθημερινό απόγευμα σε ντέρμπι της Σούπερλιγκα. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με αυτά που βλέπεις και ακούς για το συμβάν με το «νεροπίστολο».  Και ακόμα καλύτερο είναι η απόφαση μέσα στα αποδυτήρια. Αλλαγή απόφασης σε γραφείο διαιτητών δεν έχει γίνει πουθενά.. Ακόμα μια πρωτοτυπία για το ελληνικό υπερθέαμα.

Και δεν είναι μόνο τα σημερινά.. Θυμόμαστε Λεωφόρο, Καραΐσκάκη με τις περιβόητες δηλώσεις για Μαρινάκη για Σισέ.. Τελικούς «ντροπής» σε ΟΑΚΑ και Βόλο, και πόσα ακόμα άλλα από το παρελθόν. Μην γυρίσουμε και στο 1980, γιατί και εκεί «τρελούς» μας έβγαλαν.

Είναι να απορεί κανείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο που έγινε θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο για ακόμα μια φορά, αλλά και αυτή για αρνητικό λόγο. Εδώ για έναν πυρσό πάει φίλαθλος στο τμήμα, και παράγοντας μπορεί να πάρει και πριμ.

Εκεί κατάντησαν το ποδόσφαιρο… Μια «φούσκα» με αέρα δυσοσμίας στον βωμό τριών ανθρώπων που τσακώνονται για το ποιος θα το παίξει ποιο δυνατός σε ένα σήριαλ δραματικής κωμωδίας.

Σήμερα σε ένα αστυνομοκρατούμενο χωριό δεν συνέβη το παραμικρό, και παρόλο τις απαγορέψεις και τα μπλόκα ο κόσμος βρέθηκε δίπλα στην ομάδα.

Κάποιοι διαφέρουν από αυτό το «πράμα»…

Και νιώθω περήφανος που διαφέρω…

 

Υ.Γ:  Η ομάδα μπορούσε να πάρει την νίκη στο Παλαιοχώρι. Τα υπόλοιπα τρια παιχνίδια είναι τελικοί, και παρόλο που είναι με «υποδεέστερους» αντιπάλους δεν χρειάζονται αλαζονεία.

Υ.Γ.1:  Έμφαση στην περιφερειακή άμυνα πρέπει να δώσει ο μπασκετικός Ηρακλής. Πέντε τρίποντα πρώτο δεκάλεπτο, πραγματικά είναι πάρα πολλά!

Υ.Γ.2: Μεγάλο διπλό για το βόλεϊ που έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αν είναι σοβαρή η ομάδα.