Η προϊστορία του Παναχαϊκή-Ηρακλής

Η προϊστορία του Παναχαϊκή-Ηρακλής

Τη… «μερίδα» του λέοντος έχει ο Ηρακλής στην μέχρι τώρα ιστορία των αναμετρήσεων κόντρα στην Παναχαϊκή. Περισσότερα »

«Μέσα» με το Πευκοχώρι ο Γιαννακίδης!

«Μέσα» με το Πευκοχώρι ο Γιαννακίδης!

Πίσω στις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς επανήλθε ο Μιχάλης Γιαννακίδης, θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία του προπονητή, Κώστα Μέξα. Περισσότερα »

 

Σαν σήμερα 6/11/2011 επτά χρόνια πριν ο Ηρακλής στην Καλικράτεια!

Έχουν περάσει από τότε 7 χρόνια, όμως η μέρα αυτή έχει μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό όλων των Ηρακληδέων…

Ήταν 6 Νοεμβρίου του 2011, όταν μετά τον άδικο υποβιβασμό του Ηρακλή, αρχικά στην Football league, και στην συνέχεια λόγο προσφυγής στο Cas, στην χαμηλότερη κατηγορία δηλαδή την Δ’ Εθνική.

Η απόφαση της ΕΠΟ, ήταν να μην έχει δικαίωμα ο Ημίθεος, να κάνει μεταγραφές, να έχει ξένους, αλλά να κατέβει στο πρωτάθλημα μόνο με νεαρούς, για την ακρίβεια 16 χρόνους, ένας εξ αυτών ήταν ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, ο οποίος από την Δ’ Εθνική ως την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκ, αποτέλεσε βασικό μέλος, όμως η απίθανη διοίκηση Παπαθανασάκη -Καγιούλη τον ώθησε σε φυγή, με τον ίδιο να επιλέγει την οικονομική σταθερότητα του Αστέρα Τρίπολης, παρά να μείνει στην αγαπημένη του ομάδα, η οποία λόγο της επικίνδυνης διοίκησης δεν σεβάστηκε, κανέναν ποδοσφαιριστή που πρόσφερε!

Στην πρώτη ομάδα επίσης αγωνίστηκαν οι Μαυρίδης και Σαράφογλου στην Β ‘ Εθνική.

Ο λαός του Ηρακλή έδωσε τον δικό του αγώνα, κατά του συστήματος που επέλεξε να κρατήσει στην κατηγορία την ομάδα της Αρκαδίας, που υποβιβαστεί αγωνιστικά, ρίχνοντας τον Ηρακλή για πλαστή φορολογική ενημερότητα, όταν το ίδιο συνέβαινε και σε άλλες ομάδες, όπως οι Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΑΕΚ και άλλοι!

Η ιστορία έγραψε και αυτή η μέρα δεν θα σβήσει ποτέ, από το μυαλό όλων των Ηρακληδέων, και όχι μόνο!

Η ιστορία αυτή ξανά έγινε και φέτος, με τον ίδιο τρόπο, αυτή τη φορά ο Λεβαδειακός που είχε υποβιβαστεί στο χορτάρι, έμεινε στην κατηγορία, με τον Ηρακλή να πέφτει γιατί δεν είχε εξασφαλίσει αδειοδότηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, μετά από 6 χρόνια πάλι τα ίδια και ίδια, εις βάρος του ιστορικότερου συλλόγου της Μακεδονίας…

Πολλοί περίμεναν ότι ο τρίτος εξωαγωνιστικός υποβιβασμός του Ηρακλή θα τον αφανίσει, και όμως είναι εδώ αναπνέει…

Πλέον ο σύλλογος φορά φανέλα με τρία αστέρια, που υπενθυμίζουν τους τρεις υποβιβασμούς… 1980, 2011, 2017!

1000 χρόνια Ηρακλής!