Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Ένα πρωτοποριακό αθλητιατρικό πρόγραμμα από τον Ηρακλή!

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Στον ΓΣ, διοίκηση και ιατρικό team, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την εφαρμογή από την επερχόμενη σεζόν, μοναδικού για την Ελλάδα και από τα ελάχιστα παγκοσμίως προγράμματα αθλητιατρικής υποστήριξης των αθλητών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από τον γιατρό του ΓΣ , Ορθοπαιδικό Δρ. Αλασεϊρλή Δημοσθένη. Η ομάδα του κ Αλασεϊρλή που θα εργαστεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από 9 εξαιρετικούς Ορθοπαιδικούς και έναν γιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Η προσπάθεια αυτή αφορά την πρόληψη – αντιμετώπιση τραυματισμών, την εντόπιση και ανάπτυξη ταλέντων, την υποδομή πρωταθλητισμού. Αφορά όλα τα αθλήματα και όλες τις ηλικίες αθλητών.

Στο θέμα της αντιμετώπισης τραυματισμών, η προσπάθεια συνεπικουρείται από τον γνωστό Φυσιοθεραπευτή Στέλιο Ναβροζίδη. Το προπονητικό stuff των αθλημάτων του συλλόγου είναι από τα καλύτερα σε επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία και πλέον στρατολογούνται σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να βοηθήσουν και να βοηθηθούν για την επίτευξη πολύ υψηλών στόχων.

Ο ΓΣ Ηρακλής θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του κ. Αλασεϊρλή, ο οποίος έχει μετεκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και διδάσκει πλέον σε μεταπτυχιακά Αθλητιατρικής σε 2 Ιατρικές Σχολές του Λονδίνου. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν με συγκεκριμένο οργανόγραμμα και αντικείμενο:

-Το Α.Π.Θ. με την Α’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική.

-Το Αθλητιατρικό Κέντρο Εθνικών Ομάδων του ΣΕΓΑΣ Βορείου Ελλάδας

-Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος Αθλητιατρικής

-Το Τμήμα Ορθοπαιδικής – Αθλητικών Κακώσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh των ΗΠΑ (UPMC), στα πλαίσια τεχνογνωσίας και οιονδήποτε ερευνητικών εργασιών προκύπτουν στην εξέλιξη του προγράμματος.

Πρόκειται για μοναδική στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες παγκοσμίως προσπάθειες σε τέτοια μεγάλη έκταση και οργάνωση, η οποία αφορά τον επιστημονικό εναγκαλισμό από έναν σύλλογο τόσο μεγάλου αριθμού αθλημάτων και αθλητών , αλλά και με τέτοιας ποιότητας πολυεθνή Πανεπιστημιακή Συνεργασία.

Μια πρώτη ανακοίνωση θα γίνει από τον κ. Αλασεϊρλή στα πλαίσια του επερχόμενου IraCamp, 18-24 Ιουνίου.

Φαίνεται πως ο μεγάλος αυτός σύλλογος, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει, απαντά με σχεδιασμό και πρόγραμμα, ώστε να μετατραπεί σε ένα από το πια πρωτοπόρα και μεγάλα αθλητικά club διεθνώς.»