Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Η φανέλα με το «7» της Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα συγκαταλέγεται μέσα στις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, που για την ακρίβεια είναι Ρεάλ, Μίλαν, Μπάγερν, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα,Άγιαξ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Ίντερ,Άρσεναλ, Τσέλσι,κυρίως βάση ιστορίας και τίτλων.

Την φανέλα των «μπλαουγκράνα»έχουν φορέσει τεράστιοι παίκτες από τον Γιόχαν Κρόιφ,τον Ντιέγκο Μαραντόνα,τον Ριβάλντο,τον Ροναλντίνιο, τον Ρονάλντο το φαινόμενο, στους Φίγκο, Λουίς Ενρίκε,Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρεζ, και Κοουτίνιο.

Την φανέλα με το «7» επίσης την είχαν παίκτες μεγάλης αξίας, με προσφορά στο ποδόσφαιρο.

Από τον Φίγκο στον Κουτίνιο.

Λουίς Φίγκο (1995-2000)


Ο Πορτογάλος Λουίς Φίγκο έγινε ο πρώτος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα με το «7» από τότε που καθιερώθηκαν  οι σταθεροί αριθμοί στις φανέλες. Από το 1995 έως το 2000, ο Λουίς Φίγκο φορούσε το νούμερο «7» στην πλάτη, στην συνέχεια  πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε… κόκκινο πανί και μισητός,για τους φίλους της Μπαρτσελόνα.

Με την ομάδα της Βαρκελώνης  αγωνίστηκε σε 172 παιχνίδια και σημείωσε  30 γκολ.

Στις 16 Μαΐου του 2009 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο και από την ενεργό δράση. Ο τελευταίος του ποδοσφαιρικός αγώνας με δική του συμμετοχή ήταν στις 31 Μαΐου του 2009 μεταξύ Ίντερ και Αταλάντα.

 

Αλφόνσο (2000-2002)


Ο αντικαταστάτης του «εχθρού» πια Φίγκο,  ήταν ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, που είχε  παρουσία τόσο σε Ρεάλ, όσο και στην Μπάρτσα. Όταν αποχώρησε από την «βασίλισσα», πήγε για μία πενταετία στην Μπέτις, για να έρθει το 2000 που πήγε στους «μπλαουγκράνα». Η προσφορά του Ισπανού επιθετικού δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού σε 1,5 χρόνο σημείωσε μόλις δύο τέρματα, σε 21 συμμετοχές.

 

Χαβιέρ Σαβιόλα 2001-04


Ο Αργεντινός Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν ο τρίτος κατά σειρά ποδοσφαιριστής, που φόρεσε το Νο7 στην Μπαρτσελόνα, και στην συνέχεια αγωνίστηκε και στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα έφτασε το 2001, σε ηλικία 19 χρονών.  Έμεινε σερί μέχρι το 2004, για να πάει στην συνέχεια ως δανεικός σε Μονακό και Σεβίλλη, για να ξανά γυρίσει στο Καμπ Νου. Όταν επέστρεψε όμως, το «7» είχε κάνει… φτερά. Με την Μπαρτσελόνα από το 2001-07 αγωνίστηκε σε 123 παιχνίδια με 49 γκολ.

Ο Σαβιόλα αγωνίστηκε και στο Ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού, μετά την Ελλάδα πήγε στην Ιταλία και την Ελλάς Βερόνα,για να γυρίσει στην Αργεντινή, και την αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ το 2015.

 

Χένρικ Λάρσον 2004-06


Ένας από τους παίκτες που πήγαν σε μεγάλη ηλικία στην Μπατσελόνα ήταν ο Σουηδός επιθετικός Χένρικ Λάρσον,που όταν ο Σαβιόλα πήγε δανεικός το 2004, επόμενος κάτοχος της φανέλας με το «7» ήταν ο νεοαποκτηθείς Σουηδός. Έχοντας πατήσει τα 33 του – τότε – ο Λάρσον αντιμετώπισε αρκετούς τραυματισμούς, όμως η παρουσία του στο Καμπ Νου, ήταν για δύο χρόνια. Οι επιδόσεις του δεν εντυπωσίασαν, αλλά είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, κυρίως με την εμφάνισή του στον τελικό.

Από το 2004-06 αγωνίστηκε σε 40 αγώνες με 13 γκολ.

Μετά την Ισπανία αγωνίστηκε σε: Χέλσινγκμποργκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,και τερμάτισε τη  καριέρα του στην Högaborgs BK το 2013.

 

Εϊντουρ Γκούντιονσεν 2006-09


Ο Ισλανδός Εϊντουρ Γκούντιονσεν ερχόμενος από την Τσέλσι το 2006, ήταν ο επόμενος κάτοχος του αριθμού «7», και ο Ισλανδός είναι γνώριμος μας από τη θητεία του στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Με την πρώτη του χρονιά ήταν πρώτος σκόρερ της  Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όταν ήρθε ο Τιερί Ανρί ο χρόνο συμμετοχής του, μειώθηκε αρκετά.

Έμεινε στο Καμπ Νου μέχρι το 2009 και έγινε ο πρώτος Ισλανδός, που κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Από το 2006 -09 είχε 72 συμμετοχές με 13 γκολ, μετά τους «μπλαουγκράνα»έπαιξε σε:  Μονακό, Τότεναμ,  Στόουκ Σίτι,Φούλαμ,ΑΕΚ, Σερκλ Μπρυζ,Κλαμπ Μπρυζ και Μπόλτον.

 

Νταβίντ Βίγια 2010-13 

Αποτέλεσμα εικόνας για Νταβίντ Βίγια
Έχοντας μείνει μία σεζόν το 2009-10  το «7» χωρίς κάτοχο, ήρθε το καλοκαίρι του 2010 ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ισπανίας Νταβίντ Βίγια, με την έλευση του στο Καμπ Νου απέκτησε και την φανέλα με «7». Ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, στην εκπληκτική ομάδα την σεζόν 2010-11 που σάρωσε όλους τους τίτλους. όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι ώστε να τραυματιστεί σοβαρά τη σεζόν 2011-12. Η απουσία του ήταν για  οκτώ μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων, κάτι που τον άφησε πίσω, στερώντας την συμμετοχή στο EURO 2012, το καλοκαίρι του 2013 αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, για την Ατλέτικο Μαδρίτης και ήταν μια κίνηση που του βγήκε, καθώς πανηγύρισε πρωτάθλημα με τους Μαδριλένους,φτάνοντας και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην διαδρομή αυτή πλήγωσε την πρώην ομάδα του την Μπαρτσελόνα, με την οποία από το 2010-13 έχοντας 77 συμμετοχές με 33 γκολ.

Μετά την Ισπανία πήγε αρχικά στην Αυστραλία και την Μεκβούρνη Σιτι, για έναν μήνα, και από το 2014 αγωνίζεται στην Αμερική με την φανέλα της Νιου Γιόρκ Σίτι, στην οποία είναι ηγέτη της και αρχηγός της!

Έχει φτάσει τις 98 συμμετοχές στην Εθνική Ισπανίας, στην οποία είναι πρώτος σκόρερ με 59 γκολ, έχοντας πίσω του τον μεγάλο Ραούλ με 44.

 

Πέδρο 2013-15

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέδρο 7 μπαρτσελονα
Όταν έφυγε ο Βίγια, το Νο7 πήγε στον Πέδρο, ο οποίος μέχρι πιο πριν είχε το «17». Ο Ισπανός επιθετικός συνέχισε στις επιδόσεις, που άφησε ο συμπατριώτης του, συμβάλλοντας στα μέγιστα στην Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Όταν όμως δημιουργήθηκε η τριπλέτα  Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ πλέον ο χρόνος συμμετοχής του Πέδρο,μειώθηκε αισθητά, για αυτό πήρε την απόφαση να αποχωρήσει το 2015 για Αγγλία και την Τσέλσι.

Ο Ισπανός που έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, από 2008-15 είχε 204 συμμετοχές με 58 γκολ.

 

Αρντά Τουράν 2015-18


Ο Τούρκος μέσος που είχε μια πολύ παρουσία με την Ατλέτικο Μαδρίτης,  συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα από το καλοκαίρι του 2015, αλλά η μεταγραφή επισημοποιήθηκε στα τέλη της χρονιάς, αφού ο σύλλογος είχε απαγόρευση μεταγραφών.

Με τον Πέδρο να αποτελεί παρελθόν, ο Αρντα Τουράν πήρε την φανέλα με το «7». Ο Τούρκος παρέμεινε στο Καμπ Νου μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, όταν παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπασακσεχίρ.

Από τότε, το Νο7 έμεινε χωρίς κάτοχο, καθώς με τον ερχομό του Κουτίνιο τον Γενάρη που μας πέρασε οι περισσότεροι πίστεψαν ότι θα το πάρει ο Βραζιλιάνος.

Αυτός όμως διάλεξε το Νο14, το φλερτ του καλοκαιριού με τον Γκριεζμάν, και όσο έμενε κενό το «7 «τα σενάρια φούντωναν ο Γάλλος αρνήθηκε την Μπαρτσελόνα και παρέμεινε στην Ατλέτικο.

Ο Τουράν από το 2015-18 είχε 36 συμμετοχές με 5 γκολ.

Τότε πια ο Κουτίνιο έγινε ο νέος κάτοχος της φανέλας με το «7».

Φελίπε Κουτίνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτινιο 7

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου είχε εξελιχθεί σε σίριαλ, με επιθυμία του ίδιου να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ για την Μπαρτσελόνα, ο «γάμος» ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018, με του Κουτίνιο γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορεί να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, να φεύγει από το Άνφιλντ για το Κάμπ Νου, η απόφαση του φαίνεται πως δεν τον δικαίωσε, παρότι κατέκτησε το νταμπλ με την Μπαρτσελόνα!

Πήρε αρχικά την φανέλα με το «14» που φορούσαν σπουδαίοι παίκτες ο Κρόιφ και ο Ανρί, αλλά το άφησε για να πάρει το «7», αφού το «10» ανήκει στο Λιονέλ Μέσι.

Στην μέχρι τώρα παρουσία του ο Κουτίνιο έχει 18 συμμετοχές με 8 γκολ.

Στους «μπλαουγκράνα»τον θεωρούν ως τον επόμενο ηγέτη μετά τον Μέσι, για αυτό ξόδεψαν 150 εκατομμύρια ευρώ, πριν τον Κουτίνιο δύο άλλοι μεγάλοι Βραζιλιάνοι υπήρξαν ηγέτες της Μπαρτσελόνα, ο λόγος για τους Ριβάλντο και Ροναλντίνιο.